44541322_2037186256320238_4009882708514701312_o.jpg
 
 

HYY:n edustajisto

HYY:n edustajisto käyttää ylioppilaskunnassa ylintä päätösvaltaa. Se koostuu 60 HYYn jäsenestä, jotka on valittu kahden vuoden edustajistokaudelle edustajistovaaleissa. Edustajiston jäseniä kutsutaan edaattoreiksi.

HYY:n vihreiden edustajistoryhmän varsinaiset jäsenet kaudella 2018–2020

Sebastian Österman

Amanda Pasanen

Amanda Häkkinen

Inka Sylgren

Oona Käyhkö

Aleksi Tujunen

Akseli Rouvari

Daria Tarkhova

Miro Sauru

Tia Seppänen

Linda Lammensalo

Lisäksi edustajistoryhmässä toimii yhteensä 22 varajäsentä.

Edustajistoryhmällä on vuonna 2019 kaksi puheenjohtajaa, Oona Käyhkö ja Okko Karvonen.

HYY:n hallitus

HYY:n hallitus käyttää ylioppilaskunnassa toimeenpanovaltaa ja huolehtii niistä päätöksistä, joita ei ole määritelty edustajistolle. Lisäksi hallitus toimii HYY Yhtymän yhtiökokouksena. Hallituksen kausi on yksi kalenterivuosi.

Hallitusta johtaa puheenjohtaja, joka on vuonna 2019 Laura Wathén (HYAL). Hallituksessa on lisäksi 12 jäsentä, joista 2 on HYY:n vihreistä. Muita hallitusryhmiä vuonna 2019 ovat Ainejärjestöläisten liitto (HYAL), Sitoutumaton Vasemmisto (SitVas), HELP, Edistykselliset ja Osakuntalainen edustajistoryhmä.

HYY:n vihreiden edustajat HYYn hallituksessa kaudella 2019 ovat:

Kukka Louhimies (varapuheenjohtaja, palvelumuotoilu, kehitysyhteistyö)

Paula Karhunen (koulutuspolitiikka (valtakunta), työelämä, kampusviljely)

HYY:n Vihreiden edustajia SYL:n liittokokouksessa 2017. Ada Saarinen (kolmas vasemmalta) valittiin liittokokouksessa SYL:n hallitukseen.

HYY Yhtymä 

HYY-Yhtymä on HYY:n omistama yritysrypäs, joka tekee muun muassa kiinteistö- ja finanssisijoituksia ja harjoittaa matkailu- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Yhtymän tuotoilla rahoitetaan ylioppilaskunnan toimintaa.

Yhtymän hallituksessa toimii Vihreiden opiskelijaedustajana Pilvi Nummelin.

Yhtymän hallintoneuvostossa HYY:n Vihreitä edustavat Amanda Pasanen ja Paula Karhunen. Hallintoneuvosto valvoo yhtymän hallituksen ja toimitusjohtajan työtä.

SYL-edunvalvonta

Suomen Ylioppilaskuntien Liiton (SYL) jäseniä ovat kaikki Suomen ylioppilaskunnat. SYL toimii siis kaikkien Suomen yliopisto-opiskelijoiden edunvalvojana ja äänitorvena.

Vuonna 2018 SYL:n hallituksessa toimii Ada Saarinen HYY:n Vihreistä, vastuualueinaan sosiaalipolitiikka, ympäristöasiat ja sukupolvipolitiikka.